Ring oss idag! 0340 69 00 00. Öppettider: Vardagar 06:30 - 17:00 Lördagar 9:00 - 12:00
 • Lånesläp
 • Fri byggrådgivning
 • Noga utvalda artiklar
Välj butik
Butik
Varbergs Trä Varberg
Susvindsvägen 22
432 32 Varberg
Öppettider
 • Mån-Fre 06:30 - 17:00
 • Lör Stängt
 • Sön Stängt
Butik
Varbergs Trä Falkenberg
Plankagårdsvägen 3
311 45 Falkenberg
Öppettider
 • Mån-Fre 06:30 - 17:00
 • Lör Stängt
 • Sön Stängt

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
TEJPEN SOM TÄTAR TAKET

TEJPEN SOM TÄTAR TAKET

4 september 2023

Från välkända Tecca kommer en ny, smart lösning i form av en töjbar byggtätningstejp och kompletterande hörntätningsark i samma kvalitet.

 

FLEXIBEL OCH MÅNGSIDIG

Roofseal-T och Roofseal-T Corner är specialdesignade för tätning av tak inklädda med underlagsduk eller underlagspapp. Tätningstejpen består av ett undre lager självhäftande butylhäftämne och ett övre lager UV-skyddad aluminiumfolie som tack vare sin kräppade yta kan sträckas ut upp till 60 %.

ÅTGÄRDANDE ELLER FÖREBYGGANDE TÄTNING?


I töjbarheten ligger en av nycklarna till att få till riktigt bra tätningar på ditt tak. Produkterna är perfekta att ta till om det uppkommit skador i takunderlaget – men också som grundläggande tätning i skarvar vid till exempel takfönster, takkupor, takrännor och skorstenar. För dig som ska lägga nytt tak från grunden har Tecca även ett brett sortiment av underlagspapp, underlagsduk, ytpapp och shingel.

VERKTYG SOM UNDERLÄTTAR MONTERINGEN

Oavsett vilken typ av arbete du ska göra är det ett bra tips att införskaffa såväl Roofseal-T på rulle som ett paket av Roofseal-T Corner. Produkterna kompletterar varandra under arbetet och det som inte går åt är smidigt att ha till hands för framtida behov.
Under arbetet kommer du att behöva någon form av sax eller kniv med rakblad för att enkelt kunna klippa till tätningstejpen. För att tejpen ska fästa bra ska den monteras med tryck över hela sin yta. Vid smålagningar kan du använda dig av handkraft, men vid större arbeten är en handroller i metall ett bra hjälpmedel.
Om du arbetar i kall väderlek kan du ta hjälp av lätt värme från en varmluftspistol för att få tejpen att fastna bättre.

SÅ MONTERAR DU TEJPEN RÄTT

 • Vid lagning tänk på att placera tejpen på ett sätt som underlättar avrinning och avdunstning av regnvatten. Genom att montera tejpen med en spets riktad upp mot taknocken kommer regnvattnet lättare kunna rinna nedför tejpens kanter.
 • Roofseal-T har en bredd på 15 cm, vilket är ett bra allroundmått vid tätningar på tak. Tejpens tunna skyddsfolie är förskuren vid ca en tredjedel av tejpens bredd, vilket förenklar ditt arbete avsevärt.
 • När du ska täta längs med en rak kant: börja med att placera tejpen vikt längs kanten med den längre delen (9 cm) uppåt och den kortare (6 cm nedåt). Dra sedan av tejpens skyddsfolie med ena handen medan du håller tejpen på plats med den andra. Applicera tryck på tejpen så att den ligger slätt och tätt mot underlaget – gärna med en handroller.
 • Roofseal-T Corner har, som namnet antyder, fått sin särskilda utformning för att användas vid tätningen av inner- och ytterhörn. Tänk på under monteringen i vilken riktning vattnet kommer att rinna ner när det kommer regn, och försök att undvika att tejpskarvar hamnar så att de samlar upp vatten.

SLÄTA OCH RENA YTOR

Roofseal-T och Roofseal-T Corner fäster på de flesta material men ytan ska vara slät, ren, frostfri och torr. Prova häftförmågan på underlaget före användning. På sandad underlagspapp och rostiga ytor krävs förbehandling med Primer K-80. Borsta bort löst material innan du applicerar primern.

INSTRUKTIONSFILMER

Tecca har tagit fram en serie av korta instruktionsfilmer som tydligt och enkelt visar hur du bäst går till väga vid olika tätningsarbeten på taket.
 

Till allt från TECCA