Ring oss idag! 0340 69 00 00. Vardagar 06:30 - 17:00 Lördagar 9:00 - 12:00 Sön- & helgdagar Stängt
  • Lånesläp
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Välj butik
Butik
Varbergs Trä Varberg
Susvindsvägen 22
432 32 Varberg
Öppettider
  • Mån-Fre 06:30 - 17:00
  • Lör Stängt
  • Sön Stängt
Butik
Varbergs Trä Falkenberg
Plankagårdsvägen 3
311 45 Falkenberg
Öppettider
  • Mån-Fre 06:30 - 17:00
  • Lör Stängt
  • Sön Stängt

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms

Vi hjälper dig att uppfylla miljökraven

Håll utkik efter den här märkningen – Hållbara val!
Under symbolen samlar vi produkter som är bra för dig som bygger hållbart. 

Vi vill göra vad vi kan för att minska vår miljöpåverkan, det är viktigt för miljön och för kommande generationer. För dig som kund betyder det att vi hjälper dig med ditt miljö- och hållbarhetsarbete. Vi hjälper dig att uppfylla dina miljökrav🌿

En bra början för dig som hantverkare är att se över vilka kemikalier du använder. Hur påverkar kemikalierna dig och vår miljö? Hjälpen till dig är vår symbol Hållbara Val, du hittar den på våra produkter i butik och online.

VARBERGS TRÄ - ETT HÅLLBART VAL!

miljomarkningar-varbergs-tra

Läs mer om Hållbara Val!

Lokalt = Hållbart

På Varbergs Trä gör vi mängder av insatser för att hålla en så låg miljöpåverkan som möjligt. Tack vare att vi delar tomt med vårt systerbolag Varberg Timber, som också tillverkar en stor del av de produkter vi levererar, så kan vi tillsammans göra stort skillnad.

Regnvatten i produktionen

Regnvatten i produktionen

Vi har grävt ned sotra vattentankar med oljeavskiljare för att ta vara på regnvattnet som sedan används i produktionen av det tryckimpregnerade virket vi säljer.

På en liten del av vår tomt, märmare bestämt en yta på 45 000 m², samlar tar vi upp 1/3 av nederbörden, vilket innebär 13 000 m³ vatten, det täcker 95% av behovet i impregneringsanläggningen.

Spillvirke blir närvärme

Spillvirke blir närvärme

Spillmaterial från Varberg Timber flisas och eldas i 3 pannor som installerades 2022, den totala effekten är på 1500 kW. Våra egna anläggning samt ett par närliggande företag värms upp av det som annars hade forslats bort.

Satsningen betyder slutet för uppvärmning med fossilt bränsle och minskningen av CO2-utsläpp beräknas till drygt 400 ton årligen genom att ersätta 4 gaspannor, en elpanna och en oljepanna.

Närhyvlat

Närhyvlat

På samma tomt som vår bygghandel i Varberg så hyvlas majoriteten av den panel, trall och annat byggmaterial som vi säljer och som sedan används runt om i kommunen.

Varje år hyvlas ca 150 000 m³ virke.

Vårt virke kallar vi för närhyvlat!

Närimpregnerat

Närimpregnerat

Innanför vårt stängsel finns en av Europas modernaste impregneringsanläggningar med en kapacitet på 150 000 m³. En helautomatisk anläggning för grönt, grått & brunt i NTR A/B som går dygnet runt 7 dagar i veckan. Vi klarar alla typer av paket i längder upp till 13,5 meter utan smörjmärken efter kedjebanor.

Många av de altaner och staket du ser i närheten är impregnerade bara ett stenkastbort.

Vår trall kallar vi för närimpregnerad!

Spånet till hästarna

Spånet till hästarna

Från produktionen på 2 klyvlinjer, 3 hyvellinjer och 1 kaplinje blir det en hel del spån, det tar vi givetvis vara på. Spånet siktas och delas upp i sågspån och kutterspån.

Spånet lämpar sig utmärkt utmärkt för bland annat hästboxar. Att det färdats kortast möjliga bit innan den kommer till användning känns bra.

Solen till hjälp

Solen till hjälp

Under 2023 monterades solceller på många av bolagets anläggningar, den nya butiken och lagerhallen i Varberg, Varberg Timbers impregneringsanläggning, bygghandeln i Falkenberg samt VillaFönsters lager ute på Varberg Nord. 

Solcellerna beräknas ge oss ungefär 30% av vår energiförbrukning.

Vårt ansvar!

Vi på Varbergs Trä och tillsammans med Sveriges Fria Bygghandlare tar vårt ansvar till ett hållbart byggande.