Ring oss idag! 0340 69 00 00. Vardagar 06:30 - 17:00 Lördagar 9:00 - 12:00 Sön- & helgdagar Stängt
  • Lånesläp
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Välj butik
Butik
Varbergs Trä Varberg
Susvindsvägen 22
432 32 Varberg
Öppettider
  • Mån-Fre 06:30 - 17:00
  • Lör Stängt
  • Sön Stängt
Butik
Varbergs Trä Falkenberg
Plankagårdsvägen 3
311 45 Falkenberg
Öppettider
  • Mån-Fre 06:30 - 17:00
  • Lör Stängt
  • Sön Stängt

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
BYGG ETT WALK-IN SKAFFERI

BYGG ETT WALK-IN SKAFFERI

4 december 2023

DET STORA SKAFFERIET GÖR COMEBACK

Tittar man bakåt i tiden fanns det hos gemene man skafferier långt före det fanns kylskåp. Genom syltning, syrning, torkning och saltning kunde man hushålla med sommarens råvaror över vintern, och för att få plats med allt detta behövde man förstås ett ordentligt skafferi.

När kylskåpen och frysarna senare gjorde entré kunde skafferierna göras mindre, och i stället bli till köksskåp – men idag har drömmen om det rymliga ”walk in-skafferiet” kommit tillbaka. Svenskarnas intresse för att laga mat från grunden har ökat i takt med utbudet av recept och inspiration på nätet, samtidigt som högre matpriser har gett oss skäl att ”bunkra upp”. Lägg därtill den minimalistiska trenden, där förvaring gärna ska vara så dold som möjligt, och walk in-skafferiet är en solklar vinnare.

MELLAN KYL OCH RUMSTEMPERATUR

Listan av vad som kan förvaras i skafferiet kan göras hur lång som helst. Om du vill att skafferiet ska hålla en sval temperatur året om kan det om du har möjligheten vara bra att tänka på placeringen. Skafferiet blir svalast om det byggs mot en norrvägg och ännu bättre är om det finns en ventil som släpper in luft utifrån.

Det är också här som skafferidörren kommer in i bilden. En skafferidörr är i grunden en vanlig innerdörr, men med isolering av cellplast och tunn stålplåt på insidan kan dörren uppehålla en temperaturskillnad på upp till 20 grader till rummet intill. Exempel på livsmedel som är utmärkta för skafferiförvaring är rotfrukter, potatis och lök till ägg, olja och honung.

MATCHA DÖRREN MED RESTEN AV KÖKET

Från vår leverantör Swedoor kan du välja mellan skafferidörrar i sex olika modeller för att passa till olika köksstilar och preferenser. Modellen Stable har en helt slät utsida, medan Craft är en spegeldörr med snidade fyllningar och Unique är en modern dörr med klassiska linjer och stilren design.

Skafferidörrarna från Swedoor monteras alltid med en +Karm som har tätningslist för att säkerställa bästa isolering tillsammans. I grundutförande finns skafferidörrarna i två nyanser av vitt: NCS S-0502Y samt NCS S-0500N men andra kulörer kan beställas vid förfrågan.

HYLLSYSTEM FÖR SMART FÖRVARING

Golvytan för själva skafferiet behöver för de flesta inte vara särskilt stor. Man kommer långt med bara 2 kvadratmeter om man ser till att utnyttja utrymmet maximalt. Med produkter från till exempel Elfa kan du sätta ihop ett rymligt och flexibelt hyllsystem som också tar vara hörnytorna. Bygg upp med hyllplan i olika djup och varva med tråd- eller meshkorgar för att få ordning på allt från konserver och kryddor till vinflaskor och kökshanddukar. Golvutrymmet under hyllorna är perfekt för källsortering.
 

Till allt om förvaring