Ring oss idag! 0340 69 00 00. Vardagar 06:30 - 17:00 Lördagar 9:00 - 12:00 Sön- & helgdagar Stängt
 • Lånesläp
 • Fri byggrådgivning
 • Noga utvalda artiklar
Välj butik
Butik
Varbergs Trä Varberg
Susvindsvägen 22
432 32 Varberg
Öppettider
 • Mån-Fre 06:30 - 17:00
 • Lör Stängt
 • Sön Stängt
Butik
Varbergs Trä Falkenberg
Plankagårdsvägen 3
311 45 Falkenberg
Öppettider
 • Mån-Fre 06:30 - 17:00
 • Lör Stängt
 • Sön Stängt

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms

Sveriges Fria Bygghandlare består av ett stort antal anläggningar runt om i Sverige och har ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten. Vi finns nära dig och erbjuder kvalitetsprodukter till mycket konkurrenskraftiga priser.

Till Sveriges Fria Bygghandlare

Fria Bygghandlare

Fria Bygghandlare

Sveriges Fria Bygghandlare AB, fd Woody Bygghandel AB, har rötter som går tillbaka till 1940-talet och är därmed ett av Sveriges äldsta företag inom frivillig fackhandel. Idag samlar företaget 36 delägarföretag, med ca 70 anläggningar runt om i Sverige och en gemensam omsättning på över 4 miljarder kronor. Sveriges Fria Bygghandlare AB ägs av fria entreprenörer som fattar sina egna beslut, mitt i den verklighet där de lever och verkar. Samtidigt som de har en stark gemenskap och ett nära samarbete med de andra delägarna, inte minst inom inköp, marknadsföring, försäljning, utbildning och hållbarhet.

Vi fattar våra egna beslut

Många bygghandelskedjor styrs av utländska ägare, där besluten fattas någon helt annanstans än på den lokala orten. Vi, inom Sveriges Fria Bygghandlare, har valt en annan väg, en egen position. Våra anläggningar ägs och styrs av fria handlare. Vi fattar våra egna beslut, mitt i den verklighet där vi själva lever och verkar.

Eftersom vi bestämmer helt själva, kan ingen tvinga oss att sälja produkter vi inte tror på, och vi är fria att erbjuda just de tjänster våra lokala kunder efterfrågar.

 • FRIHETEN ATT TÄNKA ANNORLUNDA.
  Det finns många skäl att välja en av Sveriges Fria Bygghandlare. Här är några av dem.
 • VI BESTÄMMER SJÄLVA
  Vi är fria att fatta våra egna beslut, eftersom vi inte ägs av någon annan.
 • VI KÄNNER DIG
  Vi lever och verkar mitt i verkligheten och känner människorna på orten.
 • VI KÖPER IN DET VI TROR PÅ
  Vi har inga egna varumärken, bara kvalitetsprodukter från de bästa leverantörerna.
 • VI VÄRNAR OM ORTEN
  Vi värnar om vårt lokalsamhälle och vår lokala miljö.
 • VI GER DIG HJÄLPEN DU BEHÖVER
  Vi anpassar våra tjänster efter våra lokala kunders behov.
 • VI ÄR EN DEL AV EN STARK GEMENSKAP
  Vi samarbetar med andra fria bygghandlare över hela landet, vilket gör oss starka.

KOMPETENS, SERVICE OCH KVALITET

I en tid när många utvecklar lågprishandel med no-name-produkter, smalt sortiment, minimal service och begränsad kunskap går vi mot strömmen. De flesta av oss som driver en anläggning kommer från familjer som varit i branschen i generationer. Vi känner vår ort och lokala marknad och att komma till oss är att komma till kunskap och service. Vi sätter själva stort värde på att kunna vara bollplank, rådgivare och problemlösare. Därför satsar vi på kompetens och service. Och kvalitet!

På Sveriges Fria Bygghandlare erbjuder vi alltid ett brett bassortiment, kompletterat med möjligheten att få fram unika produkter. Vi samarbetar med väletablerade leverantörer, som kan stötta oss i tekniska frågor, samt med godkända produkter och bra garantier. Flera av våra anläggningar har showrooms där du kan titta närmare på våra interiörprodukter. Våra anläggningar är välsorterade och erbjuder snabb service.

FÖR PROFFS – AV PROFFS

Som kund hos oss är du också vår partner. Vår ambition är att i allt större utsträckning samarbeta med dig och tillsammans skapa nya affärer som gynnar alla parter. Redan idag erbjuder många av våra anläggningar Monterat – vårt monteringskoncept för fönster, dörrar, tak och garageportar.

Sveriges Fria Bygghandlare ska vara en mötesplats för proffs, en plats där entreprenörer skapar förutsättningar för gemensamt framgångsrika projekt på den lokala marknaden, med nöjda slutkunder som resultat. Sveriges Fria Bygghandlare ska vara en inspirations- och kunskapskälla vad gäller design, konstruktion och ny byggteknik. Vi vill mer! Det hoppas vi att du ska känna när du besöker oss.

EURO-MAT

Sveriges Fria Bygghandlare ingår i EURO-MAT, som består av 21 frivilliga fackhandelskedjor i Europa. Detta samarbete bygger på att skapa en konkurrenskraftig part som kan utveckla byggmaterialhandeln och skapa förutsättningar för den lokala bygghandlaren i ett internationellt perspektiv. För Sveriges Fria Bygghandlares del ses det som ett internationellt nätverk med möjlighet till internationella leverantörskontakter.

Kundlöfte & gemensamma värderingar

Vårt kundlöfte är uppbyggt kring de sju kuggarna PRODUKTER, KUNSKAP, GEMENSKAP, UTBILDNING, TJÄNSTER, LOKALA och LOGISTIK. Alla dessa har en viktig roll för resultatet i ditt projekt och det är också genom dessa. Vi får ditt bygge att snurra! Låt oss berätta mer om varje kugge!

Filmerna nedan har fortfarande Woody-profil, men vårt tänk inom Sveriges Fria Bygghandlare är det samma!

Gemenskap

Vi lyssnar på dig som kund, och ser till dina nutida och framtida behov. Våra anläggningar fungerar som en källa till inspiration och information, där vår kunniga personal alltid finns till hands. Vi tror på ett nära samarbete mellan bygghandlare, leverantör och kund.

Kunskap

Hos oss kan du alltid räkna med professionell rådgivning om produkter, material och teknik.

Logistik

Bygget får aldrig bli stillastående i brist på material. Vi ser till att du alltid har rätt produkter på rätt plats och på rätt tid.

Lokala

Varje bygghandel är unik. Vi har ett personligt engagemang med lokal expertis och stark kännedom om vår hemort. Vi lyfter och återinvesterar i den lokala bygden. Vi kan anpassa oss efter den lokala efterfrågan på varje ort, både när det gäller produktutbud och tjänster.

Produkter

Vi har allt som du behöver för ditt byggprojekt. Vårt utbud är anpassat till byggarnas höga kvalitetskrav, och till den lokala efterfrågan på varje ort.

Tjänster

Vi har ett stort och unikt utbud av tjänster som spänner över hela byggprocessen och bidrar till att arbetet flyter på bättre.

Utbildningar

Genom oss kan du som kund bygga på din egen kunskapsbank, t ex kring produktval, byggteknik och byggregler.