Ring oss idag! 0340 69 00 00. Vardagar 06:30 - 17:00 Lördagar 9:00 - 12:00 Sön- & helgdagar Stängt
  • Lånesläp
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Välj butik
Butik
Varbergs Trä Varberg
Susvindsvägen 22
432 32 Varberg
Öppettider
  • Mån-Fre 06:30 - 17:00
  • Lör Stängt
  • Sön Stängt
Butik
Varbergs Trä Falkenberg
Plankagårdsvägen 3
311 45 Falkenberg
Öppettider
  • Mån-Fre 06:30 - 17:00
  • Lör Stängt
  • Sön Stängt

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
DAGS ATT FIXA HALLEN?

DAGS ATT FIXA HALLEN?

17 april 2024

Att inreda hallen kräver ofta extra omsorg och planering, särskilt om ytan är begränsad. Här ställs man inför utmaningen att kombinera det praktiska med det estetiska. Mycket ska få plats på liten yta, men det ska ändå bli fint. Det finns en del smarta sätt att göra det på.

Tak och väggar kan man antingen inreda i samma stil som övriga huset, för att skapa en harmonisk övergång. Eller så bryter man av helt och hållet och låter hallen leva sitt eget liv. Det avgörs ofta av planlösningen. Golvet däremot, är annorlunda. I hallen ställs helt andra krav än i övriga huset.

TA VARA PÅ YTAN

Fundera lite på om det finns outnyttjade ytor i hallen. Och inred med mer funktionella möbler anpassade för begränsade ytor. Om möjligt, dra nytta av takhöjden. Där kanske det går att skapa förvaring med fler hyllor och skåp. Kom också ihåg att en liten hall känns större med ljusa färger och stora speglar.

SMARTARE FÖRVARING

Utgå ifrån era behov när du planerar förvaringen. Är ni många som ska samsas på liten yta krävs förstås mer förvaring och att organisera förvaringen bättre. Skåp och garderober med många fack och lådor underlättar letandet. Det finns många praktiska förvaringsmöbler med dold förvaring, till exempel i sittbänkar med förvaring inuti, eller med skoställ under.

UTNYTTJA VÄGGARNA

Ett bra sätt att maximera förvaringen utan att ta för mycket golvyta i anspråk är att utnyttja väggarna. Smala och höga väggskåp med skoförvaring eller fack är en bra lösning. Finns det plats för fler krokar och hyllor någonstans? Skoställ i flera plan under hatthyllan kanske?

SLITSTARKT GOLV

Ingen annanstans i huset slits golvet lika mycket som i hallen. Grova skor, väta och smuts kräver ett tåligt golv. Då passar klinker, sten och laminat bäst. Det är också material som finns i stor variation och är lätta att kombinera med övrig inredningsstil. Dörrmattor, både utanför och innanför dörren vintertid, håller också väta och smuts borta.

GLÖM INTE LJUSET

Hallen behöver man kunna lysa upp ordentligt för att hitta sina kläder. Kombinera spottar i taket med en fin stämningsbelysning.
 

Till allt inom Golv & Interiör