Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Stäng
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Skillnad på trall & trall

Skillnad på trall &  trall

Trall används oftast till att göra ett trädäck. Trall går att köpa på flera olika ställen, givetvis finns det stora skillnader i både pris och kvalitet. Vilken ska man då välja?

Hos oss föredrar vi att jobba med något som kallas BRYGGTRALL, den håller en riktigt hög kvalitet. Kvaliteten beror inte på att den är kvistren. En trallbräda ska inte vara kvistren, då är den inte bra. Kvist behövs för att hålla ihop (limma) brädan. Vill man inte ha kvist av någon anledning ska man välja ett annat material, kanske kompositmaterial eller klinker.


Toppstock

Här binder kvisten ihop brädan och minskar risken för sprickbildning. Toppstocken har frisk kvist och lämpar sig bra för ex. invändig panel och golvbrädor.
HÄR TAS BRYGGTRALLEN!

Mellanstock

Här finns en blandning av friska, döda och även lösa kvistar. Här tas en hel del reglar samt största delen av det som kallas trall.

Bottenstock

Här kan du få få fram kvistren fur, utmärkt för ex invändiga lister. Denna del är olämplig som trall men kan tyvärr förekomma, dock inte hos oss.

 
Virke från norra Sverige

Det pratas ofta om att virket från norra delen av Sverige är det bästa. Det finns fantastisk råvara även i exempelvis småland, men där finns också motsatsen. I norr växer råvaran långsammare och har därav tätare årsringar, för att vara på den säkra sidan kommer bryggtrallen alltid norr ifrån.

Närhyvlat och närimpregnerat

Vår bryggtrall kommer från Varberg Timber. Anläggningen som har samma ägare som Varbergs Trä ligger i anslutning till vår Bygghandel. Trallen hyvlas och impregneras alltså i Varberg. Så vi vill helt enkelt kalla den för närhyvlad och närimpregnerad.