Ring oss idag! 0340 69 00 00. Vardagar 06:30 - 17:00 Lördagar 9:00 - 12:00 Sön- & helgdagar Stängt
 • Lånesläp
 • Fri byggrådgivning
 • Noga utvalda artiklar
Välj butik
Butik
Varbergs Trä Varberg
Susvindsvägen 22
432 32 Varberg
Öppettider
 • Mån-Fre 06:30 - 17:00
 • Lör Stängt
 • Sön Stängt
Butik
Varbergs Trä Falkenberg
Plankagårdsvägen 3
311 45 Falkenberg
Öppettider
 • Mån-Fre 06:30 - 17:00
 • Lör Stängt
 • Sön Stängt

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms

Flexibel förvaring för växande barn

I barnens rum är det smart att välja ett förvaringssystem som enkelt kan ändras om och växa tillsammans med barnen.

Läs mer

KAMPANJ

Passa på att se över din förvaring

Just nu har vi rabatt på Elfa, 25% på alla lagervaror, gäller tom 4/8.
Priset som visas har rabatten avdragen.

Maxa varje centimeter

Johanna löste förvaringsutmaningar i trånga utrymmen som under trappan, i tvättstugan och sovrumsnischen med Elfas smarta lösningar.

Läs mer

(Välj butik)

Flexibel förvaring för växande barn

I barnens rum är det smart att välja ett förvaringssystem som enkelt kan ändras om och växa tillsammans med barnen. Planera förvaringen så att den hela tiden matchar barnens längd, så att de själva enkelt kan nå sina saker. Med en smart lösning och genom att anpassa förvaringen till aktuell säsong  blir det enkelt för både dig och barnen att hitta rätt kläder och saker. Och så klart lättare att lägga tillbaka saker där de hör hemma.

Låt kläder, skor, böcker och leksaker samsas om utrymmet

Låt kläder, skor, böcker och leksaker samsas om utrymmet

Barns behov av utrymme är oändligt. Så varför inte kombinera leksaksförvaring med klädförvaring, allt snyggt arrangerat bakom skjutdörrar? När kvällen kommer är det enkelt att plocka undan och de stängda skjutdörrarna ger ett välkomnande lugn i rummet.

Förvaring i tonårsrum

Förvaring i tonårsrum

Skapa en förvaringsvägg i tonårsrummet som täcker alla behov. Med vårt system kan du bygga en läxhörna med bokhyllor, skrivbord och en förvaringstavla med plats för småsaker. Med hjälp av utdragbara meshbackar, vändbara hyllor och spegel gör du plats för alla olika intressen.

Dekorativ hylla för de allra minsta

Dekorativ hylla för de allra minsta

Skapa en plats för det allra finaste och dekorativa leksakerna i barnrummet. Färdigt hyllsystems-kit med tre hyllor som du enkelt fäster på väggen.

Flytta runt hyllor efter behov

Flytta runt hyllor efter behov

Barn älskar att ha en egen plats där de kan rita, måla, bygga och pyssla. Vårt klassiska hyllsystem med väggskenor och melaminhyllor kan skräddarsys efter den bredd du behöver och finns i olika djup. Flytta hyllorna och funktionerna runt för att anpassa förvaringen till barnens höjd och behov när de växer.

Flytta med leksakerna

Flytta med leksakerna

Ett backsystem på hjul kan flyttas runt i hemmet så att leken alltid finns nära till hands.

Maxa varje centimeter till förvaring i omöjliga utrymmen

Maxa varje centimeter till förvaring i omöjliga utrymmen

Johanna med familj flyttade för några år sedan till Prästgården i Jäla. Och här fanns inte lika mycket förvaring som i förra bostaden. Faktiskt praktiskt taget ingen alls. På ovanvåningen och i anslutning till sovrummet gjordes det därför utrymme för en relativt stor klädkammare. Det fanns utmaningar med sluttande tak med bjälkar. Men med Elfas förvaringslösningar lyckades man ”tapetsera” en hel vägg med smart och effektiv förvaring, trots dessa hinder. Och det var då Johanna förstod att det faktiskt skulle vara möjligt att skaffa effektiv förvaring på tre små och smått omöjliga utrymmen som hon hade gått och funderat på.

Läshörna blev garderob

Läshörna blev garderob

I sovrummet fanns det en mindre nisch som från början var tänkt som en läshörna.

– Ganska snabbt ändrade vi oss och ville ha en garderob där istället, säger Johanna. Men var det ens möjligt med tanke på snedtak, takbjälkar samt en stock som är del av den gamla konstruktionen? Det kändes klurigt eftersom vi såklart ville utnyttja utrymmet maximalt.

Under trappan

Under trappan

Under trappan finns numera hyllor som rymmer en hel del skor. Hyllorna är av tråd så eventuellt grus och smuts åker ner på golvet, som är enkelt att dammsuga och rengöra nu när skorna har kommit upp från golvet.

Mini-Tvättstugan

Mini-Tvättstugan

Här ryms tvättmaskin, torktumlare, all el, ledningar till golvvärme samt en värmepump till bergvärmen. Om möjligt ville Johanna ha förvaring på väggen och upphängningsmöjligheter för tvätt.

Så utmaningen för Elfa blev att maximera varje liten cm i dessa tre utrymmen, eftersom detta också var de enda utrymmena som återstod i huset, som kunde användas till förvaring.

Johannas bästa tips för omöjliga utrymmen

 • Mitt absolut bästa och smidigaste tips är att luta dig tillbaka och be Elfa om hjälp med planeringen. Därefter kan man absolut justera eller revidera deras förslag, men vi har tagit det rakt av!
 • Trådbackar är bra för man ser vad som är i. Och komplettera med avdelare i backarna så åker inte prylarna omkring och det blir inte oordning lika lätt. 
 • I tvättstugan vill man kanske ha ett lite lugnare intryck, därför valde vi att fylla hyllorna med trälådor som jag sedan märkte upp. 
 • Glöm inte att ge dessa utrymmen lite kärlek emellanåt, städa och plocka iordning. Jag tycker själv det är den absolut bästa känslan när jag vet att jag har ordning även i de utrymmen jag inte ser hela tiden.
 • Avsätt en liten hylla för prepping i dessa tider.