Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Stäng
Kom in och prata kök med oss!

Kök

Vi har det mesta inom kök! Vi hjälper dig att rita ditt drömkök & ger dig tips och inspiration! Välkommen in till oss på Varbergs Trä.

Den jäktade vardagsfrukosten, den mysiga kvällsfikan och samtalen under helg-middagen. Det är i köket mycket av livet hemma levs. Här har vi samlat allt du behöver tänka på för att skapa ett kök att trivas i, från bänkskivor till belysning och blandare. Välkommen in!

Köksluckor som tar för sig

Köksluckorna blir kronan på verket i ditt nya kök. Luckornas stil, material och nyans ger köket karaktär och gör det till ditt.

Här guidar vi dig rätt i vad du behöver tänka på.

 

Sätt stilen

Majoriteten av köksluckor faller in under tre stilar: släta, profilerade eller infällda.

Släta köksluckor har en jämn yta och är ett stilrent alternativ som kan personaliseras med hjälp av beslag. Profilerade köksluckor har speglar, fasningar och ramträ som ger en känsla av hantverk och tillför en ombonad känsla.

Köksluckor med infällda grepp saknar utskjutande handtag vilket ger ett modernt och avskalat intryck.

Material med möjligheter

Vilket material du väljer kan göra stor skillnad, både praktiskt och estetiskt.
Luckor i massivt trä är ofta det mest hållbara alternativet, det åldras vackert
och skiftningarna i färg och struktur ger en levande känsla.

För barnfamiljen i behov av tåliga ytor som är lätta att rengöra passar material som treskiktsträ, fanér, laminat och melamin bra. Med målade köksluckor kan du skapa samstämmighet i köket genom att måla listverk och öppna skåp i samma kulör.

Med bänkskivan i blickfånget

Näst efter köksluckorna är kanske bänkskivan den detalj som ger mest karaktär åt ditt kök. Bänkskivan kan få ditt kök att kännas varmt och ombonat eller svalt och minimalistiskt och valmöjligheterna är många. Småländska LG Collection har specialiserat sig på tillverkning av bänkskivor sedan 50 år tillbaka och erbjuder ett kvalitetssortiment där alla kan hitta sin favorit.

Laminat

Ett smidigt och mångsidigt material med enkelt underhåll och lång livslängd. Välj mellan allt från retrodoftande virrvarrsmönster till naturtrogna avbildningar av natursten och trä.

Låt bänkskivan fortsätta upp på väggen i form av en stänkpanel.

Du kan välja mellan många olika ytor, mönster och kulörer.
Enkelt snabbt och prisvärt! Alla laminat som finns i vår kollektion kan du få som stänkpanel.

MASSIVT TRÄ

Trä är ett levande material som med rätt skötsel bara blir vackrare med åren. Beroende på träslag och ytbehandling får varje bänkskiva sina unika egenskaper och sin egen personlighet.

 

KAKELLAMINAT

Kakellaminat som stänkpanel ger ett mer traditionellt utseende ihop med bänkskivan då det liknar vanligt kakel. Passar utmärkt både till laminatbänkskiva som till massivträ. Du sparar tid jämfört med att tex kakla då laminatet smidigt limmas på väggen.

Finns i olika utföranden och i färgerna vit, svart och ljusgrå.

Rätt belysning

Snabba vardagsluncher, mysiga helgmiddagar eller långkok i många steg. Belysningen i köket behöver vara flexibel och fungera för många sysslor och situationer. Genom att dela upp ljuskällorna i olika grupper kan du anpassa belysningen för både arbete och fest. Gör du dessutom grupperna dimbara sparar du extra energi och får exakt rätt ljusflöde för det du ska göra.

Stämningsbelysning skapar känsla 

Med rätt belysning får du ett inbjudande och mysigt kök. Stämningsbelysningen består ofta av en eller flera taklampor ovanför köksbordet. Använd gärna en skärm som lyser upp hela bordsytan men bländar av för bordsgästen.

Arbetsbelysning gör jobbet lätt

Bra ljussättning vid arbetsstationen gör köksarbetet enkelt. Arbetsbelysningen ska varken blända dig eller skuggas av dig. Placera därför armaturerna under skåp eller hyllor ovanför kökets arbetsytor.

Värdefullt vatten

Spara på både dina och jordens resurser med en vatten- och energibesparande blandare. En sådan reglerar både flödet och värmen på vattnet med hjälp av ett komfortläge anpassat efter det dagliga användandet. Genom att dra spaken till ytterläget finns ett bonusflöde och bonustemperatur tillgängligt.
Bra för både människa och miljö!

Köksön – kökets kameleont

Många tänker sig köksön som en kvadratisk yta där man förbereder mat.
Men den kan lika gärna agera avställningsyta, plats för läxläsning, umgänge eller allmänt småfixande. Och istället för fyrkantig kan den vara rund, rektangulär eller sticka ut som ett L från köksbänken.

Vilken köksö passar dig?

Det sitter i detaljerna! 


Knoppar, stroppar, bågar och skålar. 
Beslag kommer i en mängd former och material men en sak har de gemensamt: de har en både praktisk och estetisk funktion. Med handtag kan du antingen förstärka eller nyansera stilen på ditt kök.
Tänk på att beslagen ska passa storleken och vikten på dörrarna i köket.


Nyanser binder samman
Att tillföra färg i ett helvitt kök kan vara knepigt. Kulören upplevs ofta som gräll när kontrasten mellan den och det vita blir alltför stor. En brobyggare, det vill säga en nyans mitt emellan, fungerar sammanlänkande och skapar balans i färgpaletten. För ett harmoniskt kök kan du plocka upp färgen på andra detaljer i rummet.