Stäng

Staketsystem

Staketsystem

Tack vare dessa komponenter har vi tagit staketbyggandet till en ”bygga lego”-nivå. Alla delar är impregnerade och klarar vårt utomhusklimat.

Våra byggklossar:

Hörnstolpe
90x90 - 2,7m

Pris: 71:-/m

Mellanstolpe
90x90 - 2,7m

Pris: 71:-/m

 

Ändstolpe
90x90 - 2,7m

Pris: 71:-/m

 

Topp-profil
44x120 - 3,9m

Pris: 61,50:-/m


Dubbelklink
30x140 - 1,8m

Pris: 32:-/m

 

Så här gör du:

  1. Gräv hål för stolparna. Beroende på hur högt och hur väderutsatt man skall bygga får man anpassa stolparnas infästning. Vi rekommenderar dock att man gräver ner stolparna till 90 cm djup för ett plank som är 1,8 m högt.
  2. När hålen är grävda är det bara att passa in den nedersta panelbrädan vågrätt (denna monteras där den skall sitta på det färdigaplanket) och den översta biten provisoriskt. Loda därefter in alla stolparna och fäst dem (gjut). När stolparna sitter fast,skruva loss den översta biten och börja fyll på dubbelklinken.
  3. När man fyllt stolparna med dubbelklink så får man anpassa stolparna och dubbelklinken till den höjd man önskar. Viktigt är att klinken sticker upp ovanför stolpen så att den sluter tätt mot överliggaren.
  4. Det är viktigt att man skruvar fast dubbelklinken och överliggaren och det är en fördel om man förborrar för att minska risken för sprickbildning. Skruva inte skruven djupare än att skruvskallen hamnar jämns med träet.

            

            

Tips

Detta smidiga system går ju givetvis att använda till fler saker än staket. Varför inte en blomlåda?