Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Hyvleri Varberg Timber

Hyvleri Varberg Timber

Varberg Timber är ett familjeföretag grundat 1950 och omsätter idag runt 175 miljoner kronor. Företaget tillverkar allt från paneler och golv till konstruktionsvirke och impregnerad trall. De konstruerar och tillverkar även takstolar och formmaterial till brokonstruktioner. Råvarorna i produkterna kommer från flertalet kända sågverk runt om i Sverige där vi känner oss trygga med kvalité och leveranssäkerhet.

      

Varberg Timber har ett brett sortiment av trävaror från egen produktion. En takstol från Varberg Timber är billigare än en takstol byggd på plats – och stabilare. Våra konstruktörer tar fram den byggnadstekniskt och ekonomiskt bästa konstruktionen för respektive byggnation. Detta innebär att våra takstolar nästan kan se ut hur som helst.

      

Vår kaplinjen klarar det mesta inom byggkomponenter, emballage och pallar. Vi kan kapa raka snitt i dimensioner från 10x35 mm till 75x225 mm och längder mellan 1 cm och 540 cm (längre virke, grövre dimensioner och annat än vinkelrätt kapar vi i vår takstolsanläggning). Kapen klarar att kapa ca 100 bitar i minuten (i kortare längder), med en noggrannhet på +- 1 mm.